NOUTĂȚI MAMMUT

Haine, pantofi și accesorii de la -20%

Ce este Via Ferrata și de ce să o încerci?

Ce este Via Ferrata și de ce să o încerci?
Auzi peste tot termenul „Via Ferrata”, dar nu știi ce este exact? Aflați ce se află în spatele acestei expresii și de ce este atât de populară.

Ce este Via Ferrata?

Termenul provine din italiană și înseamnă literal „drum de fier”. Este o potecă între un zid de munte echipat cu frânghii de oțel, traverse și scări. Sunt atașate permanent de versantul muntelui, oferindu-vă acces la creste și vârfuri care altfel ar fi greu de atins.

Această activitate implică urcarea pe drumuri abrupte de munte și este o provocare interesantă și distractivă înaintea alpinismului sau a alpinismului mai extrem. Cu toate acestea, oferă mai puțin risc, așa că este potrivit pentru toți cei care mai trebuie să antreneze ceva și să adauge puțină încredere în sine.

De ce să încerci Via Ferrata?

Pentru că Via Ferrata deblochează experiențe pe care nu le-ai descoperi niciodată în timpul drumețiilor normale. Ferratele te vor forța să ieși din zona ta de confort, să învingi frica și sentimentul de eșec și îți vor oferi o doză uimitoare de adrenalină. Datorită lor, vei pleca acasă cu o experiență de alpinism incitantă despre care vei dori să povestești tuturor și despre care vei dori să descoperi tot mai multe.

Ce echipament pentru Ferrata trebuie să ai cu tine?

 

  • Căști de alpinism pentru protecția capului

În ciuda faptului că via ferrata nu este la fel de periculoasă ca alpinismul clasic, este nevoie de echipamente de calitate pentru a face drumețiile mai ușoare și a te ajuta să te simți în siguranță. Echipamentul necesar pentru Via Ferrata este destul de simplu și nu deosebit de costisitor. Veți avea nevoie de o cască de protecție pentru a vă proteja capul de căderea pietrelor sau de o eventuală cădere.

Cască Petzl Boreo Blue

  • Seturi complete de via ferrata - amortizoare

Echipamentul obligatoriu atunci când descoperiți vie ferrate este un set de via ferrata format dintr-o frânghie cu amortizor și două carabiniere metalice atașate.Care vă asigură că sunteți mereu atașat de frânghie. Acest lucru vă va proteja de orice cădere.

Climbing Technology Frână via ferrata cu amortizor CT Classic-K Slider

  • Ham de alpinism

Un alt element esential care nu ar trebui sa lipseasca in aventura ta de alpinism este un ham de catarare. Reglați alegerea hamului în funcție de faptul că sunteți un alpinist începător sau mai experimentat. Puteți alege dintre diferite tipuri și mărci de hamuri de alpinism, cum ar fi Mammut, Black Diamond sau Petzl.

Hamul multifuncțional Black Diamond Solution - BABSI EDITION pentru femei

  • Pantofi si manusi sport de calitate

Pe lângă echipamentul menționat, sunt recomandate și ghete de drumeție de înaltă calitate și mănuși de protecție, care vă vor proteja de pietre ascuțite și despărțitori metalici.

Mănuși pentru cățărare și ferrate La Sportiva Ferrata Gloves

Încălțăminte de drumeție Salewa MS Wildfire Edge pentru bărbați

Oricine poate face asta?

Frumusețea acestui traseu via ferrata este că nu aveți nevoie de nicio experiență anterioară pentru a o încerca. Ceea ce aveți nevoie în general este dorința de a depăși limitele și de a încerca lucruri noi.

Mizați pe calitate și mergeți într-o aventură

La Outdoorlive veți găsi un sortiment de înaltă calitate pentru toți cei curajoși care doresc să descopere frumusețea din jur și să se autodepășească. Obțineți echipamente de calitate care vă vor însoți în aventurile voastre și vă vor păși în noi experiențe interesante. Cu siguranta nu vei regreta

Etichete:
Autorul articolului
avatar

K. Mazurikova

O pasionată de activități în aer liber care a iubit sportul încă de când era copil. Activitatea ei preferată este alergarea, dar îi plac și drumețiile până în vârful munților.


Mai multe articole pe blog

newsletter-background

Outdoorlive este online

Urmați-ne

Urmăriți-ne pentru a afla tot ce este important din lumea celor mai bune mărci de outdoor.