Achiziționează cadourile de Crăciun fără griji. Poți schimba sau returna produsele comandate până pe 31 ianuarie 2023

Paddleboard și bărci gonflabile: distrați-vă pe apă în această vară

Vlna zmena pozadia

Când vine sezonul de vară, suntem atrași în mod natural de apă. Cu toate acestea, ne putem bucura de timpul petrecut lângă apă și în alte moduri, în afară de înot și plajă. Sporturile de apă precum paddleboard-urile și bărcile gonflabile câștigă din ce în ce mai multă popularitate. De ce merită încercate aceste activități acvatice distractive și cum să alegi un paddleboard sau o barcă gonflabilă?

Ce sunt paddleboard-urile și de ce să le încerci?

Paddleboardingul sau SUP este unul dintre cele mai populare sporturi acvatice. Datorită lui, îți poți exersa întregul corp și poți experimenta o relaxare plăcută în mijlocul apei. Cel mai popular tip de paddleboard astăzi sunt plăcile gonflabile de SUP (stand-up paddle). Aceste plăci sunt fabricate din PVC durabil cu tehnologie de miez de aer. După ce sunt umflate cu o pompă, acestea sunt ferme și stabile. În plus, sunt portabile, durabile și pot face față chiar și în medii dure de apă.

Stand up paddleboarding este destinat persoanelor de toate vârstele și cu adevărat toată lumea o poate face. Zona largă în picioare ajută la menținerea plăcii drepte pe apă și este nevoie doar de puțină practică pentru a o înțelege. În plus, este un exercițiu grozav care vă întărește mușchii abdominali, mușchii spatelui, picioarele și umerii.

Un alt beneficiu oferit de paddleboard-urile gonflabile este depozitarea lor ușoară. După ce le folosiți, trebuie doar să le dezumflați, să le rulați și să le puneți deoparte.

Cum să alegi un paddleboard?

Găsirea plăcii de paddle potrivite poate fi primul pas către succes, care îți va garanta experiențe distractive și excepționale.

Puteți găsi plăci de paddleboard în diferite lungimi, lățimi, grosimi și modele. Înainte de a alege tipul de paddleboard pe care îl doriți, luați în considerare mai întâi două lucruri: greutatea și lățimea. Majoritatea plăcilor indică o capacitate de încărcare, astfel încât să știți cât de mult poate susține. Un alt factor care afectează stabilitatea este lățimea plăcii. Cu cât placa este mai lată, cu atât va fi mai stabilă. O placă mai îngustă poate atinge o viteză mai mare.

Alegeți dintr-o gamă largă de paddleboard și echipamente

Dacă vrei să încerci această activitate distractivă pe apă, alege din gama largă de paddleboard-uri pe care o poți găsi aici. Pe langa paddleboard-urile in sine, punem la dispozitie si accesoriile necesare, precum pompe clasice si electrice pentru paddleboard, precum si veste de salvare de siguranta care se aduna in timpul activitatilor acvatice.

Mărci populare de paddleboard

Pe piață pot fi găsite diverse mărci de paddleboard, în timp ce Aqua Marina, Hydro Force și Zray sunt printre cele populare și adesea căutate. Acestea sunt produse de înaltă calitate care asigură stabilitate chiar și în apă agitată.

Încercați și bărci gonflabile

Nu vă atrage paddleboarding-ul? În acest caz, o barcă gonflabilă poate fi opțiunea potrivită pentru voi. Dacă doriți să împărtășiți experiențe pe apă cu alții sau să vă relaxați netulburați și să prindeți pești în mijlocul lacului, o barcă gonflabilă vă va duce acolo.

Barca gonflabilă este ușoară, construită din furtunuri flexibile care conțin gaz comprimat. Țevile sunt realizate din țesături sintetice cauciucate, cum ar fi PVC și poliuretan.

Bărcile gonflabile sunt concepute pentru uz recreațional și oferă o depozitare ușoară. Acest lucru le face o alegere excelentă pentru rulote, pentru recreere de vară la lac și croaziere fluviale. Nu numai că sunt rentabile, dar oferă și performanță și fiabilitate.

Asadar, daca preferi o vacanță linistita in mijlocul lacului in compania celor dragi, arunca o privire peste oferta de barci gonflabile.

Barcă sau caiac gonflabil? Depinde ce ape alegi

Când decideți între o barcă sau un caiac, ar trebui să vă concentrați asupra scopului său. Dacă doriți să petreceți timpul la un lac o barcă gonflabilă este alegerea perfectă.. Cu toate acestea, dacă alegeți activități mai solicitante, precum raftingul pe un râu sălbatic, ar trebui să cautați modele precum caiace sau canoe.

Barcă gonflabilă cu sau fără motor? Care este diferența?

Alegerea unei ambarcațiuni cu motor sau a unei barci fără motor depinde de ceea ce doriți să faceți. Dacă doriți o formă simplă de relaxare, o barcă gonflabilă obișnuită fără motor va fi suficientă. Dar daca doriți să parcurgeți distante mai lungi in conditii mai solicitante,o barcă cu motor electric este alegerea perfectă.

Alegerea unei ambarcațiuni în funcție de numărul de persoane

Numărul de persoane este, de asemenea, un factor important în alegerea ambarcațiunii potrivite pentru aventurile tale. Acordați o atenție deosebită capacității de transport pe care o poate transporta și nu uitați să țineți cont de greutatea încărcăturii pe care o veți lua cu dvs. pe lângă greutatea oamenilor.

Barcă gonflabilă pentru 2 persoane

O barcă cu o capacitate maximă de încărcare de 185-200 kg ar trebui să fie suficientă pentru două persoane. Poti alege, de exemplu, aceasta barca gonflabila cu motor, care este ideala pentru apa linistita sau un golf si este foarte confortabila si sigura pe apa.

Barcă gonflabilă pentru 4 persoane

Bărcile pentru 3 până la 4 persoane ar trebui să aibă o capacitate de încărcare de aproximativ 380 kg. Pot transporta trei adulți cu un copil sau doi adulți cu doi copii. O alegere potrivita poate fi, de exemplu, barca Aqua Marine Classic, care are un spatiu mare si ofera performante deosebite.

Depozitarea și întreținerea echipamentelor pentru sporturi nautice

Nu uitați să aveți grijă de echipamentul dvs. de apă. După ce ați folosit barca sau paddleboard, spălați-o bine de pietricele, nisip și alte murdărie care ar putea cauza probleme în timpul plierii. Păstrați-vă ambarcațiunea într-un loc în care rozătoarele nu pot ajunge la ea pentru a nu o  deteriora.

Distreaza-te pe apa

Bucurați-vă de vară și de apă la maxim și transformați-vă momentele lângă apă în experiențe de neuitat. La Outdoorlive RO vei găsi tot ce ai nevoie pentru asta.

Autorul articolului

Ján Rybárik

Un pasionat de drumeții care iubește muntele și sportul încă de când era adolescent. A experimentat tot ce se putea. Drumețiile și campingul îi oferă oportunitatea de a gândi în natură și, prin urmare, este una dintre cele mai populare activități în aer liber. Pe lângă acestea iubește și sporturile precum alpinismul sau schiatul. A crescut în Dolny Kubín, în Tatra unde îi place să se întoarcă din când în când. Una dintre cele mai mari realizări ale sale este drumeția (deși nu cea mai înaltă) către al doilea cel mai înalt vârf al Alpilor austrieci, Wildspitze.