NOUTĂȚI MAMMUT

Haine, pantofi și accesorii de la -20%

Alege încălțămintea potrivită pentru toamnă: pe ce parametri să te concentrezi?

Alege încălțămintea potrivită pentru toamnă: pe ce parametri să te concentrezi?
Ce calități ar trebui să îndeplinească încălțămintea pentru drumeție? Află ce să cauți atunci când alegi ghetele de drumeție pentru toamnă și inspiră-te din sfaturile noastre.

Fundamentul celei mai bune încălțăminte de drumeție pentru toamnă stă în hidroizolație

Cizmele de drumeție impermeabile sunt un must-have pentru drumețiile de toamnă. Deși s-ar putea să nu arate așa la prima vedere, vremea  se poate schimba de la o oră la alta, iar soarele poate fi înlocuit cu ușurință cu burniță, ploaie sau chiar primii fulgi de zăpadă.

Cizmele de drumeție impermeabile au o membrană hidrofugă care este stratificată în materiale sintetice sau din piele în pantof. Acest strat impermeabil este adesea realizat din Gore-Tex. Hidroizolația de la Gore-Tex împiedică apa să pătrundă prin pantof în sine și astfel asigură că picioarele tale rămân uscate tot timpul în timpul drumețiilor în natură. În același timp, este respirabil, datorită căruia picioarele tale vor respira liber.

Datorită pantofilor rezistenti, veți preveni rănile

Atunci când alegeți încălțămintea de drumeție, pentru plimbările de toamnă sau abordați terenuri mai solicitante, nu uitați că pantofii vă asigură protecția necesară. În drumeție este necesar ca picioarele să rămână ferm în pantofi, fără să se aplece sau să alunece. Acest lucru vă va proteja picioarele nu numai de vânătăi și abraziuni, ci și de accidente mai grave sau alunecări care ar putea duce la răniri.

Căutați pantofi cu un deget întărit din cauciuc și protecție pentru călcâi. Aceste caracteristici vă vor ajuta să reduceți riscul de rănire atunci când faceți drumeții pe teren accidentat. Bretele nu numai că vă protejează picioarele, dar vă ajută și să le susțineți pe pante abrupte și drumuri alunecoase.

Pantofi josi pentru drumeții

Cizmele joase de drumeție îți lasă gleznele la vedere și nu oferă atât de mult sprijin. Cu toate acestea, sunt mai ușoare, mai respirabile și se usucă mai repede. Îți oferă mai multă eficiență și poți parcurge distanțe mai mari în ele cu aceeași cantitate de energie ca și când ai purta bocanci de drumeție înalți.

Cu toate acestea, în vremea mai rece de toamnă, este posibil să nu ofere suficientă căldură și protecție împotriva vântului și a ploaiei. Așadar, dacă te hotărăști să alegi această variantă apelează la șosete termice de înaltă calitate, de exemplu, din lână merinos, care îți vor menține picioarele calde și uscate și vor preveni răcelile inutile.

cizme de drumeție joase de damă

Încălțăminte de drumeție Salewa Alp Trainer 2 pentru femei

Cizme de drumeție înalte

Cizmele de drumeție mai înalte sunt potrivite în special pentru călătorii mai lungi sau vreme mai nefavorabilă. Oferă un sprijin mai bun pe măsură ce înconjoară gleznele și le protejează de frig și răni. În plus, vă protejează și gleznele de pietrele ascuțite și ramurile joase ale copacilor de pe traseu.

Alegele mai ales pe vreme ploioasă, când terenul noroios poate prezenta un risc mai mare de alunecare. De asemenea, prioritizează-le cu sezonul de iarnă care se apropie, când temperaturile de la munte ating punctul de îngheț.

Observați talpa pantofului

Orice pantof de drumeție pe care îl cumpărați trebuie să aibă o talpă care oferă o aderență bună. Rezistența la alunecare este un criteriu de bază al pantofilor de drumeție de calitate.

Prin urmare, este important să vă uitați bine la materialul și designul tălpilor înainte de a cumpăra bocanci de drumeție. În zilele noastre, majoritatea tălpilor sunt realizate din cauciuc suflat sau cauciuc de carbon. Cizmele de drumeție trebuie să aibă o talpă care poate funcționa bine atât pe teren uscat, cât și pe teren umed. Talpa trebuie să ofere și o bună aderență pe drumurile înzăpezite și noroioase. Banda de rulare multidirecțională este cel mai bun tip de design pentru talpa dvs. Acest design vă va ajuta să evitați alunecarea și să coborâți dealul fără să vă împiedicați.

bocanci drumeție salewa

Încălțăminte de drumeție Salewa MS MTN Trainer Mid GTX pentru bărbați

Bocancii de drumeție pe care îi vei iubi

Cauți bocanci de drumeție de damă de calitate, potriviți pentru toamnă, care să îndeplinească parametrii de mai sus și să-ți însoțească picioarele în aventurile de toamnă? Inspirați-vă din sfaturile noastre care sunt foarte populare în rândul clienților:

SFAT Nr. 1: Pantofi de drumeție pentru femei Salewa MTN Trainer 2 Mid GTX

Salewa MTN Trainer 2 Mid GTX este un pantof ușor și durabil de la marca Salewa, cu o membrană Gore-Tex concepută pentru a oferi confort și flexibilitate maximă atât pe teren mixt, cât și pe teren tehnic. Acest pantof are un sistem patentat 3F care garanteaza flexibilitatea si stabilitatea piciorului. Tehnologia Flex Collar, care susține glezna în timpul coborârilor abrupte și îi permite să se miște natural chiar și atunci când poartă un rucsac greu, va fi apreciată în special în timpul drumețiilor lungi și solicitante din zilele de toamnă. Stabilitatea și siguranța sunt asigurate de talpa Vibram® WTC cu aderență excelentă pe diferite suprafețe.

Este pantoful ideal pentru acele femei care caută bocanci durabili, dar confortabili, pentru drumeții alpine sau drumeții lungi.

salewa ms mtn trainer mid gtx

Încălțăminte de drumeție Salewa MTN Trainer 2 Mid GTX pentru femei

SFAT Nr. 2: Pantofi de drumeție pentru femei Mammut Nova III Mid GTX

Mammut Nova III Mid GTX sunt bocanci de drumeție de calitate, de data aceasta marca Mammut. Partea superioară a acestui pantof ușor, confortabil și de înaltă calitate este realizată din piele nubuck Terracare® în combinație cu material softshell impermeabil. Pielea Terracare® a fost produsă în Germania de mult timp folosind cele mai ecologice tehnologii. Membrana respirabilă și impermeabilă a încălțămintei GORE-TEX® Performance Comfort oferă protecție completă în condiții climatice în schimbare. Talpă Vibram Frog® Grip cu model adânc - proeminențe hexagonale, datorită cărora pantofii vor fi anti-alunecare (prevenirea posibilelor alunecări) și pot face față chiar și terenurilor dificile.

Acest pantof este potrivit pentru drumeții ușoare, dar și pentru îmbrăcăminte casual pe timpul toamnei.

bocanci de drumeție damă

Încălțăminte de drumeție Mammut Nova III Mid GTX pentru femei

Pantofi de drumeție pentru bărbați pentru teren dificil

Ne gândim și la confort și la un picior ferm la mers pentru bărbați, care pot alege dintr-o gamă largă de ghete de drumeție de înaltă calitate pentru bărbați, înalte sau joase, cu care excursiile lor de toamnă vor fi confortabile, dar în același timp în siguranță. De exemplu, consultați aceste sfaturi de la mărci cunoscute precum Garmont sau CMP:

SFAT Nr. 1: Pantofi de drumeție pentru bărbați Garmont Vetta Tech GTX

Ghetele de drumeție Garmont Vetta Tech GTX sunt cea mai ideală soluție pentru drumeții pretențioși. Partea superioară durabilă din piele de căprioară cu membrană GORE-TEX vă va menține picioarele uscate și calde chiar și în condiții nefavorabile. Gulerul din plasă de protecție previne în mod eficient frecarea, iar căptușeala moale din lycra oferă un sprijin optim al gleznelor fără puncte de presiune dureroase și, de asemenea, protejează împotriva pătrunderii pietrelor mici și a resturilor. Talpa Michelin Offroad 2K asigură tracțiune și stabilitate excelente pe suprafețe mixte, stâncă sau moloz.

Perfecțiunea acestor pantofi este asigurată de branțul ecologic Ortholite® UltraLite™ cu o structură combinată, care va oferi maximum de confort și comoditate în timpul unei drumeții de toamnă de toată ziua.

bocanci drumeție garmont

Încălțăminte de drumeție Garmont Vetta Tech GTX pentru bărbați

SFAT Nr. 2: Pantofi de drumeție pentru bărbați CMP Rigel Mid Trekking

Pantofii CMP Rrigel Mid sunt o alegere excelenta in ceea ce priveste raportul pret/performanta. Partea superioară din piele de căprioară cu membrană Clima Protect asigură menținerea picioarelor uscate. Datorită materialului ranforsat din jurul perimetrului pantofilor, aceștia sunt, de asemenea, suficient de rezistenți la deteriorarea mecanică. Încălțămintea CMP este garantată să vă ofere stabilitate, siguranță și confort în timpul plimbărilor scurte de toamnă, precum și al turelor de drumeții mai solicitante.

pantof drumeție cmp

Pantofi de drumeție CMP Rigel Mid Trekking de bărbați

Bocanci de drumeție pentru copii

Nu uita să le oferi și copiilor tăi încălțăminte de toamnă de calitate. Este important ca copiii să aibă suficient spațiu în bocancii de drumeție pentru a preveni oboseala, durerile de picioare și pentru a se asigura că nu există alunecare spre interior a piciorului care poate duce la vezicule dureroase. Consultați sfatul nostru pentru pantofi de drumeție potriviti pentru copii:

SFAT Nr. 1: Pantofi de drumeție pentru copii CMP Kids Rigel Mid

Ai nevoie de încălțăminte pentru copii pe care o poartă de obicei în perioada de tranziție a toamnei, dar care să se descurce și cu drumețiile de toamnă? Pantofii CMP Rrigel Mid sunt o alegere excelenta in ceea ce priveste raportul pret/performanta. Partea superioara din piele intoarsa cu membrana Clima Protect va asigura ca picioarele sa ramana uscate, iar datorita materialului ranforsat din jurul perimetrului pantofului, acestea sunt, de asemenea, suficient de rezistente la deteriorarea mecanica. Talpa Fullon GRIP le va oferi copiilor un pas sigur pe orice teren.

bocanci pentru copii -drumeție CMP

Pantofi de drumeție CMP Kids Rigel Mid de copii

De asemenea, ce nu ar trebui să lipsească din echipamentul de toamnă?

Ați găsit deja ghetele de drumeție potrivite pentru a le purta în această toamnă? Nu subestima alegerea accesoriilor potrivite care sa iti ofere o senzatie de confort, caldura si sa iti ofere conditii potrivite pentru excursiile toamnei. Aici sunt câteva dintre ele:

Șosete de lână

Lâna este standardul de aur în materialele pentru șosete de drumeție. Șosetele de lână sunt mult mai bune la reglarea temperaturii, eliminând transpirația și menținându-ți picioarele uscate în condiții de ploaie.

Este important să vă asigurați că șosetele de drumeție de toamnă nu sunt prea subțiri. Acestea îți pot reduce circulația sângelui și pot cauza picioarele reci. O altă recomandare este să aduci cel puțin o pereche suplimentară de șosete pentru drumețiile de toamnă în care să te schimbi în cazul în care prima ta pereche se udă.

Parazăpezi pentru cizme de drumeție

Dacă vrei să fii sigur că îți menții picioarele uscate tot timpul, alege  parazăpezi pentru cizme de drumeție.

Manecile ajung adesea sub genunchi si iti protejeaza nu numai pantalonii, ci si pantofii in orice vreme si mediu. Datorită tratamentului hidrofob, acestea sunt rezistente la apă și vânt, astfel încât chiar și în timpul celor mai solicitante drumeții, picioarele tale vor fi uscate și calde.

parazapezi

Parazăpezi Salewa Trekking Gaiter

Branțuri pentru bocanci de drumeție

Nu este vorba doar de a-ți împiedica pantofii să se ude pe exterior în timpul toamnei, ci și de a-i menține uscați în interior. Pentru drumețiile tale mai lungi din timpul toamnei, asigură-te că ai și branțuri suplimentare de rezervă pentru bocancii de drumeție.

După o zi lungă de drumeții, pur și simplu le scoți și le înlocuiești cu altele noi. Acest lucru va oferi branțurilor dvs. tocmai folosite o zi întreagă de odihnă pentru a evapora orice exces de umiditate sau transpirație.

Cum să te obișnuiești cu ghetele de drumeție?

Chiar și cele mai bune ghete de drumeție pot fi inconfortabile la început.

Vă întrebați cum să vă obișnuiți cu ele pentru a evita aceste neplăceri? În loc să purtați imediat bocancii de toamnă într-o excursie de o zi, încercați-i mai întâi în propria casă. Pune-ți șosetele pe care le vei purta și la drumeții, leagă-le la fel de strâns și fă un mic test de drumeție prin casă în ei. Alternativ, poți merge în oraș în ele pentru un timp mai scurt, astfel încât pantofii tăi să aibă timp să se lase.

Doar repeta acest proces de cateva ori si vei vedea ca te poti intelege cu usurinta cu încălțămintea, apoi îi poti purta in aventurile tale in aer liber fara prea mare risc de inconfort.

Pune-ți pantofii potriviți și mergi în aventurile de toamnă

Cum vă bucurați de momentele de toamnă în aer liber în natură depinde în mare măsură de ceea ce va fi pe picioarele voastre și de cât de siguri și confortabili vă vor oferi acești pantofi.

Totuși, ghetele de drumeție de calitate ar trebui să fie o investiție pe care o alegi cu sinceritate și în ceea ce privește beneficiul pe care ți-l va oferi nu doar în toamna viitoare, ci și pentru mulți ani de acum înainte.

La Outdoorlive.ro, puteți alege nu numai pantofi de drumeție de înaltă calitate, ci și haine de drumeție de toamnă, datorită cărora nu veți pierde nici măcar o ocazie de a petrece timpul în natura toamnei

Etichete:
Autorul articolului
avatar

K. Mazurikova

O pasionată de activități în aer liber care a iubit sportul încă de când era copil. Activitatea ei preferată este alergarea, dar îi plac și drumețiile până în vârful munților.


Mai multe articole pe blog

newsletter-background

Outdoorlive este online

Urmați-ne

Urmăriți-ne pentru a afla tot ce este important din lumea celor mai bune mărci de outdoor.