NOUTĂȚI MAMMUT

Haine, pantofi și accesorii de la -20%

Ce echipament de camping ar trebui să aibă un începător?

Ce echipament de camping ar trebui să aibă un începător?
Pleci în prima ta excursie de camping și nu știi cum să alegi echipamentul de bază de camping? Aruncă o privire la prezentarea noastră de ansamblu și pregătește-te pentru aventură la maximum.

Baza este alegerea unui cort bun

Un cort de camping ar trebui să fie în fruntea listei dvs. de priorități. Un cort de calitate este un element important, deoarece vă va proteja de intemperii și vă va menține uscat, cald și confortabil. Selecția de corturi este mare, pe piață veți găsi multe corturi de diferite tipuri, dimensiuni și greutăți.

Cum să alegi un cort?

Ar trebui să adaptați alegerea cortului la tipul de camping la care mergeți. Dacă mergi la drumeții, cortul trebuie în primul rând să fie ușor, astfel încât să nu-ți îngreuneze călătoria. Dar dacă intenționați să călătoriți cu mașina, este posibil ca dimensiunea și greutatea să nu fie criterii decisive. Puteți alege astfel un cort de familie mai mare, care vă va oferi mai mult spațiu și un dormit mai confortabil.

Un alt criteriu de selecție important este perioada în care alegi să mergeți. Dacă urmează să campați mai devreme în perioada mai caldă a anului, ar trebui să fie suficient un cort cu trei sezoane. Dar dacă te gândești și la campingul de iarnă, atunci ar trebui să cauți un cort cu 4 sezoane, care este folosit în principal pentru camparea de iarnă sau alpinism.

Tipuri de corturi

Cort pentru 2 persoane

Dacă mergi în camping cu doar două persoane, îți va fi suficient un cort pentru două persoane, care este mai ușor și garantează astfel un nivel ridicat de confort în timpul călătoriei.

Cort pentru 3 persoane

Dacă sunteți trei, de exemplu doi părinți cu un copil sau trei prieteni, un cort pentru trei persoane poate fi o alegere potrivită pentru dvs. Cortul are un spațiu interior mărit, ceea ce îl face mai confortabil și mai spațios vizual.

Cort pentru 4 persoane

Sunt corturi mari de camping, care, deși sunt mai grele, au un spațiu mare în care pot dormi confortabil până la patru persoane. Aceste corturi au de obicei și un vestibul, care poate fi folosit, de exemplu, pentru a găti, a depozita bagajele sau a sta confortabil pentru a juca jocuri de societate pe vreme ploioasă.

Cort pentru familie

Corturile de familie au spațiu pentru 4 până la 6 persoane. Sunt astfel o alegere ideală pentru familiile mai mari sau un grup de prieteni.

Nu subestima alegerea unui sac de dormit de calitate

Ai deja cortul perfect. Dar pentru starea generală de bine, confort și sănătate, este, de asemenea, important să alegeți un sac de dormit potrivit care să vă protejeze corpul de influențele externe. Există trei factori principali de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un sac de dormit:

  • temperatura
  • izolare
  • mărimea

Cum să alegi un sac de dormit?

Perioada anului în care vei face camping determină și alegerea sacului de dormit potrivit. Sacii de dormit sunt în general umpluți cu puf sau material sintetic, ceea ce îi face favoriți pentru sacii de dormit de iarnă și pentru camping în sezonul mai rece al anului. Sacii de dormit cu puf sunt mai scumpi, dar sunt usori si calduroase. Când campați în zilele toride de vară, un sac de dormit ultra-ușor, care nu ocupă mult spațiu și nu provoacă o povară inutilă ar trebui să fie suficient.

Dimpotrivă, un sac de dormit din material sintetic este mai greu, dar este mai ieftin și mai potrivit pentru condiții umede. Astfel de saci de dormit sunt perfecti pentru zilele mai reci.

Când vine vorba de dimensiune, uitați-vă la lungime și lățime, dar luați în considerare și cât de bine se împachetează sacul de dormit. Puteți alege dintre mărci cunoscute precum sacii de dormit Mammut sau sacii de dormit Husky, unde cu siguranță nu trebuie să vă faceți griji că ați ales gresit.

Salteaua vă va garanta confortul și va asigura izolația necesară

Un pad sau o saltea de dormit sunt esențiale, deoarece pun un strat de aer de amortizare și izolație între corp și pământul rece și dur.

Saltea din spumă, gonflabilă sau autoumflabilă. Care este diferența?

Pe piață există și multe saltele și uneori poate fi confuz să o alegi pe cea potrivită dintre ele. Poate că ai acasă o saltea de yoga și crezi că este suficient pentru tine. Cu toate acestea, nu recomandăm această soluție. Salteaua de yoga nu îndeplinește parametrii necesari.

Acestea sunt tipurile de bază pe care să le alegeți pentru campare:

Saltea din spumă

Puteți alege o saltea simplă din spumă, care este ușoră și ieftină, dar oferă mai puțin confort și ocupă mai mult spațiu atunci când este rulată. O astfel de saltea este o alegere ideală pentru drumeții lungi, camping sau expediții de alpinism.

Saltea auto gonflabilă

O altă opțiune este o saltea auto gonflabilă, care este reglabilă, bine izolată și oferă mai mult confort, dar dezavantajele sale includ mai multă greutate. Vă va oferi un confort excelent, astfel încât vă veți simți ca acasă.

Saltea gonflabilă

Este un tip similar cu salteaua cu autoumflare, dar salteaua gonflabilă nu are umflare automată, daci trebuie umflată manual. Cu toate acestea, astfel de saltele sunt mai accesibile și oferă un raport excelent între greutate și proprietăți de izolare termică.

Cum să alegi salteaua potrivită pentru cort?

Cea mai bună alegere va depinde din nou de tipul de camping pe care intenționezi să îl faci. Când faci drumeții, economisește cât mai multe grame și alegi o saltea care să nu te îngreuneze. Când campați și mergeți cu masina, nu ezitați să alegeti o saltea gonflabilă adecvat pe care mașina să o poată transporta fără probleme.

Luați în considerare și confortul. Majoritatea saltelelor de înaltă calitate și ușoare au o grosime cuprinsă între 2 și 8 cm. Daca ai dormit vreodata pe podea si ti-a fost prea greu, alege o saltea cu o grosime de minim 5 cm.

Bucură-te din plin de timpul tău în natură

Cu echipamentul de bază potrivit, chiar și un începător se poate bucura de experiențe în natură. Este suficient sa ai grija de echipamente de calitate care sa iti asigure confortul si siguranta necesara in aventura ta. Aruncă o privire la gama noastră largă de echipamente de camping și bucură-te din plin de vara în natură.

Etichete:
Autorul articolului
avatar

K. Mazurikova

O pasionată de activități în aer liber care a iubit sportul încă de când era copil. Activitatea ei preferată este alergarea, dar îi plac și drumețiile până în vârful munților.


Mai multe articole pe blog

newsletter-background

Outdoorlive este online

Urmați-ne

Urmăriți-ne pentru a afla tot ce este important din lumea celor mai bune mărci de outdoor.