NOUTĂȚI MAMMUT

Haine, pantofi și accesorii de la -20%

Cele mai bune trotinete: Alege modelul perfect pentru tine

Cele mai bune trotinete: Alege modelul perfect pentru tine
Adrenalina te atrage și te gândești să achiziționezi o trotinetă? Iată recomandarile noastre pentru trotineta potrivită.

Care este diferența dintre trotinetele clasice și freestyle?

Trotineta clasică este folosită pentru transportul obișnuit din locul A în locul B și este concepută pentru trasee drepte, ușoare.

Trotineta freestyle este concepută special pentru a efectua sărituri, trucuri sau cascadori.

Trotinetele freestyle, de sărituri sunt mai scumpe decât trotinetele clasice datorită costurilor mai mari de design și producție. Aceasta poate rezista la diferite șocuri și trebuie să folosească componente sau materiale mult mai bune. Datorită componentelor de calitate superioară, trotineta freestyle este mai puternică, mai durabilă și are o durată de viață mai lungă.

O astfel de trotinetă are și ghidon diferit față de cea clasică. Cu o trotinetă freestyle nu poți regla înălțimea, ghidonul având o înălțime fixă. O altă caracteristică specifică este armătura întărită a plăcii, tijei și roților.

freestyle hulajnoga Spokey

Spokey revert Basic

Pe ce să te concentrezi atunci când alegi o trotinetă freestyle?

  • Mărimea trebuie să se potrivească

Trotineta freestyle ar trebui să corespundă exact mărimii persoanei care o va folosi. Deoarece acestea nu sunt reglabile, înălțimea barei trotinetei trebuie să se potrivească în mod ideal cu înălțimea persoanei. Trotineta de dimensiune potrivită oferă nu numai confort, ci și un echilibru excelent atunci când efectuați trucuri.

  • Determinați capacitatea de încărcare

Cât de mare este greutatea totală admisă pentru trotineta freestyle? Pe piață găsești trotinete de până la 50 kg destinate in primul rând copiilor, trotinete de pana la 100 kg pentru adolescenti si adulti, dar si trotinete de pana la 120 kg. Greutatea totală admisă afectează performanța și calitatea de rulare.

  • Luați în considerare nivelul de calificare

Practic, toate modelele freestyle sunt potrivite pentru începători, dar cei cu experiență în acest sport ar putea dori să aleagă un model de ultimă generație, care este probabil mai rezistent.

  • Verificați bara trotinetei

Bara trotinetei este un alt factor important atunci când o alegeți. Bara ar trebui să ajungă la șolduri sau talie pentru confort maxim, echilibru și mai multă putere. Cei experimentați aleg bare puțin mai joase și mai înguste, care accelerează experiența generală de călătorie.

  • Concentrați-vă și pe roțile pentru trotinetele freestyle

Dimensiunea roții este un alt factor important de luat în considerare. Alegând roți mai mari, obțineți o distanță de alunecare mai mare. Ele asigură, de asemenea, absorbția  șocurilor și sunt cele mai potrivite pentru o placă mai mare. Trotinetele cu plăci și roți mai mari sunt mai potrivite pentru plimbare pe stradă decât pentru plimbare. Roțile mai mici sunt ușoare și pot accelera și decelera mai bine. Acest lucru vă asigură că trotinetele dvs. sunt mai agile, oferindu-vă o rază de viraj mai bună și un scuter mai ușor pentru a efectua trucuri.

 kółka na hulajnogach freestyle

Spokey Backyard Extreme

Trotinetă pentru copii

Alegerea unei trotinete pentru copii este ceva mai dificil decât alegerea unei trotinete freestyle pentru un adult. Când copilul dumneavoastră începe să practice cascadorii și trucuri, căutați variantele confortabile, concepute pentru categoria de greutate potrivită și nu uitați de înălțimea barei despre care am vorbit mai sus. Nu în ultimul rând, asigurați-vă că copilul este pregătit și suficient de mare pentru a începe să practice cascadorii.

Abilitățile motorii ale copiilor variază nu numai în funcție de vârstă, ci și în funcție de talent Cu toate acestea, în general, orice copil care poate merge deja poate încerca o trotinetă. Cu toate acestea, dacă copilul tău are nevoie de o trotinetă cu trei roți pentru echilibru, nu este pregătit pentru trucuri și trotinete freestyle.

Căștile de protecție sunt o parte integrantă

Manevrarea unei trotinete freestyle necesită un anumit nivel de abilități motorii. În orice caz, nu trebuie să uitați să vă protejați capul, mai ales pentru copii, dar și pentru adulți. Prin urmare, ia-ți o cască care te va proteja pe tine și pe copilul tău în timpul cascadoriilor

Selecția noastră: Trotinete freestyle pentru sarituri + echipament de baza

Trotineta Freestyle Spokey Revert

Acestă trotinetă este o alegere excelentă pentru cei care abia încep aventura lor, dar și pentru cei experimentați.

Trotineta Spokey Revert a fost creata pentru trucuri speciale in skatepark, de aceea a fost realizata din materiale de cea mai înaltă calitate. Rezistă la sarcina mare care apare la efectuarea trucurilor și la conducerea peste obstacole. Vă permite să efectuați barspin-uri la un nivel înalt.

niebiesko-czarna hulajnoga freestyle Spokey

Trotineta Freestyle Spokey Mirror

Acestă trotinetă este concepută pentru cei mai pretențioși utilizatori și iubitori de trucuri speciale în skatepark.

Trotineta Spokey Mirror este ușoară și durabilă, ceea ce o face excelentă pentru plimbări extreme în skatepark. Calitatea este foarte importantă, așa că trotineta este realizată din cele mai rezistente materiale, datorită cărora poate rezista la sarcinile mari care apar la efectuarea trucurilor și la deplasarea peste obstacole. Designul său unic este dat de aluminiu colorat.

hulajnoga Spokey

Set de protecții din 3 bucăți Spokey HASBRO ARMOR

Un set de protecții pentru genunchi, coate si încheieturi este o parte importantă a echipamentului pentru o trotinetă freestyle.

Poți alege între un set pentru cei mai tineri utilizatori (25-50 kg) sau un set pentru adulți.

Ele oferă o protecție excelentă atunci când mergi cu o trotinetă, patine și skateboard. Greutatea redusă și căptușeala moale oferă confort maxim. Protecțiile sunt atașate cu Velcro, datorită căruia fiecare copil le poate pune sau dezlipi independent.

Casca BMX Junior Spokey NINJA

O parte esențială a echipamentului fiecărui iubitor de patinaj este o cască care protejează capul de răni. Casca Spokey NINJA oferă o protecție absolută a capului și o ventilație excelentă. Datorită sistemului de reglare Head Lock, puteți ajusta cu ușurință casca la circumferința capului.

Cum îți îngrijești trotineta?

Întreținerea regulată este baza pentru menținerea trotinetei într-o stare bună. Ar trebui să strângeți în mod regulat șuruburile și să verificați piesele individuale. Trotinetei nu-i place deloc umezeala, apa și nisipul, așa că după fiecare plimbare, curățați toată murdăria și apoi uscați toate zonele umede cu o cârpă moale. De asemenea, se recomandă lubrifierea regulată a rulmenților cu bile ale ansamblului capului.

BONUS: 4 trucuri inteligente pentru începători

  1. Bunny Hopp

Trucul perfect pentru începători. Ridicați roțile de pe sol pe rând, mai întâi pe față și apoi pe spate. În acest fel, ambele roți nu au contact cu solul pentru o clipă.

Instrucțiuni despre cum să o manevrezi

  1. Grinds

Grinds, adică alunecarea de-a lungul marginilor, este, de asemenea, ideală pentru începători. Este important ca marginea să fie foarte ascuțită și dreaptă. Poți încerca să aluneci pe balustradă, dar nu uita să ai o protecție adecvată și să folosești o cască și protecție pentru coate și genunchi.

Instrucțiuni despre cum să o manevrezi

  1. Barspin

Pentru barspin, ar trebui să poți să faci un bunny hop. De îndată ce sunteți în aer, întoarceți ghidonul o dată în jurul propriei axe în timp ce săriți.

Instrucțiuni despre cum să o manevrezi

  1. Three-Sixty (360)

În aer, te întorci o dată și faci o 360°. Este important să nu dai drumul ghidonului și ca picioarele tale să nu părăsească puntea. Pentru început, puteți încerca și un viraj de 180°, adică o jumătate de viraj.

Instrucțiuni despre cum să o manevrezi

Etichete:
Autorul articolului
avatar

K. Mazurikova

O pasionată de activități în aer liber care a iubit sportul încă de când era copil. Activitatea ei preferată este alergarea, dar îi plac și drumețiile până în vârful munților.


Mai multe articole pe blog

newsletter-background

Outdoorlive este online

Urmați-ne

Urmăriți-ne pentru a afla tot ce este important din lumea celor mai bune mărci de outdoor.