NOUTĂȚI MAMMUT

Haine, pantofi și accesorii de la -20%

Cum să alegi patinele cu role: Aceste sfaturi îți vor face alegerea mai ușoară

Cum să alegi patinele cu role: Aceste sfaturi îți vor face alegerea mai ușoară
Patinele cu role vin în diferite tipuri și ar trebui să alegi modelul care se potrivește stilului și nevoilor tale. Cum să alegi patinele potrivite? Citiți ghidul nostru împreună cu sfaturi despre anumite modele care merită.

Cum să alegi rolele perfecte pentru time?

Gândește-te unde le vei folosi

Alegeți tipul de patine care se potrivește nevoilor și cerințelor dvs. Cele mai obișnuite tipuri de patine sunt patinele de fitness pentru agrement, patinele freestyle sau patinele de hochei, fiecare stil oferind cea mai bună performanță pentru un anumit tip de patinaj.

Patinele fitness sunt cele mai comune pe care le veți găsi. De obicei au patru roți și o frână de cauciuc în spate. Sunt o alegere potrivită pentru începători sau sportivi de agrement.

Patinele freestyle sunt destinate în primul rând trucurilor și sărituri. Caracteristicile prin care poți recunoaște această specie sunt un schelet rigid, un cadru scurt și puternic și roți mai mici.

Patinele de hochei au patru roți mici și fără frână. Sunt de obicei mai grele decât cele standard și sunt fabricate din material foarte rezistent. Ele pot fi folosite pentru patinaj recreațional, dar datorită greutății mai mari și, de obicei, prețului mai mare, sunt folosite cel mai adesea pentru hochei stradal.

Patine in functie de experienta si varsta

Dacă abia începi cu patinajul, sau dacă ești doar un iubitor ocazional al acestei activități, patinele cu diametrul de 80 mm ar trebui să fie suficiente pentru tine.

Dacă ai un nivel mai avansat, ar trebui să alegi  patine cu un diametru de cel puțin 84 mm.

Pe piata veti gasi multe patine cu role de dama si patine cu role pentru barbati, fiecare cu diametre si caracteristici diferite. Consultați câteva sfaturi  din oferta noastră.

Sfaturi pentru patine pentru femei

Patine cu rotile pentru femei Spokey PROTO

Aceste patine cu role vor fi îndrăgite atât de începători, cât și de patinatorii experimentați. Patinele au un branț anatomic special care menține cel mai înalt confort pentru picioare.

Rulmentii patinelor ABEC7 Carbon sunt fabricati din otel carbon si determina netezimea rotatiei rotilor si viteza atinsa. Diametrul roților este de 84 mm și sunt fabricate din poliuretan rezistent cu o duritate de 82A, ceea ce este optim pentru conducerea recreativă.

Role damă

Patine cu role pentru femei Rollerblade Sirio 90W

Acestea sunt patine inline potrivite pentru patinatorii de nivel mediu carora le pasa de calitate si confort. Patinele asigură o construcție stabilă împreună cu un pantof interior căptușit și un material plasă funcțional, respirabil.

Cadrul din aluminiu Twinblade asigură o performanță mai bună, un transfer mai eficient de putere și o viață mai lungă. Roțile puternice Rollerblade au un diametru de 90 mm, moliciunea roților este de 84A, iar rulmenții oferă SG7 pentru viteză mai mare și viață mai lungă.

Sfaturi pentru patine cu rotile pentru bărbați

Patine pentru bărbați Rollerblade Sirio 80

Rollerblade Sirio 80 este un model excelent pentru începători și patinatorii de agrement care caută patine de calitate și solide. Purtarea confortabilă și susținerea laterală excelentă sunt asigurate de o construcție stabilă împreună cu un pantof interior căptușit și un material funcțional, respirabil.

Cadrul din aluminiu Twinblade asigură o performanță mai bună, un transfer mai eficient de putere și o viață mai lungă. Patinele au roți puternice Rollerblade de 80 mm, care au o moliciune de 82A. Rulmenții SG5 pentru patine oferă mai puțină uzură.

Role bărbați Sirio

Role bărbați Spokey PRETO

Patinele cu rotile Spokey PRETO sunt pregătite atât pentru începători, cât și pentru patinatorii experimentați. Patinele au un branț anatomic special care menține cel mai înalt confort pentru picioare.

Rulmenții din oțel carbon determină netezimea rotației roților și viteza atinsă. Roțile cu dimensiunea de 84 mm sunt fabricate din poliuretan (PU) durabil cu o duritate de 82A. Datorită rulmenților de înaltă calitate, mișcarea lor este lină.

Cum să alegi patinele cu rotile pentru copii

Patinele pentru copii sunt parțial diferite de modelele pentru femei sau bărbați. Prin urmare, atunci când alegeți patine cu rotile pentru copii, concentrați-vă pe următoarele:

Șasiu reglabil

Deoarece copiii sunt în continuă creștere, este necesar să alegeți patine cu șasiu reglabil, pe care le puteți regla în unele cazuri cu până la 6 numere. Astfel de patine vor dura mai mult pentru copiii tăi și vor crește odată cu ei.

Diametrul roții mai mic

Patinele pentru copii ar trebui să aibă roți mai mici decât patinele pentru femei sau bărbați. Alegeți cu un diametru de 72 până la 76 mm.

Roți mai moi

Pentru copii, apelați și la roți mai moi care atenuează vibrațiile și impacturile. Acest lucru le va garanta o plimbare mai calmă și mai sigură, datorită căreia vor iubi începuturile patinajului jucăuș.

O clasă inferioară de rulmenți

Rulmenții ar trebui să fie mai mici, ca în cazul roților. Alegeți între rulmenți ABEC 3, 5 sau 7, care sunt atât siguri, cât și confortabili pentru copii.

Sfaturi pentru patine cu rotile pentru copii

Patine cu rotile pentru copii Spokey Freespo Kids

Patinele sunt cea mai bună alegere pentru predare, dar și îmbunătățirea patinajului. Designul patinelor permite manevre și întoarceri precise în timpul mersului, reducând în același timp riscul de rănire, deoarece se înfășoară strâns în jurul piciorului și împiedică mișcarea piciorului. Bineînțeles, există o reglementare a mărimii, care este o soluție excelentă pentru cei care sunt încă în creștere și pentru cei care au o mărime „la graniță”.

Patinele au un centru de greutate redus, ceea ce oferă mai multă stabilitate și control al patinelor. Trenul de rulare al patinelor este realizat din aluminiu anodizat, ceea ce crește rezistența la deteriorări mecanice, coroziune sau efectele intemperiilor. Roțile sunt fabricate din PU durabil cu o duritate de 85A și sunt astfel optime pentru conducerea recreativă. Rulmenții de carbon ABEC7 asigură o viață lungă și viteză mare.

Role copii Spokey

Patine cu rotile pentru copii Spokey TONY

Aceste patine Spokey TONY sunt potrivite pentru copiii cu o greutate de până la 60 kg. Datorită posibilității de reglare, aceste patine cresc odată cu piciorul copilului. Sistemul triplu de prindere: sireturi, Velcro si catarama dubla garanteaza nu numai adaptarea optima la picioare, ci mai presus de toate cel mai inalt nivel de siguranta.

Patinele au un șasiu din aluminiu care garantează o durată lungă de viață. Roțile sunt fabricate din PU durabil cu o duritate de 82A, ceea ce este optim pentru conducerea recreativă. Roțile sunt fabricate din rulmenți ABEC7 Carbon oferă o viață lungă și viteză mare.

Nu uitați de protecțiile pentru patine cu role

Atunci când alegeți patine cu rotile de înaltă calitate, nu uitați de echipamentul care vă va asigura siguranța și confortul în timpul sportului. Mai ales dacă abia începi cu patinajul sau alegi patine pentru copiii tăi, îți recomandăm să furnizezi împreună cu ele și protecții de patinaj sau o cască.

Protectoare Spokey pentru patine

Alegerea patinelor potrivite pentru patinatorii începători, intermediari sau experimentați poate fi uneori o sarcină dificilă. Urmați instrucțiunile noastre și alegeți tipul de patine cu rotile din oferta Outdoorlive.ro care vă va satisface nevoile și vă va oferi calitate și confort garantat.

Etichete:
Autorul articolului
avatar

K. Mazurikova

O pasionată de activități în aer liber care a iubit sportul încă de când era copil. Activitatea ei preferată este alergarea, dar îi plac și drumețiile până în vârful munților.


Mai multe articole pe blog

newsletter-background

Outdoorlive este online

Urmați-ne

Urmăriți-ne pentru a afla tot ce este important din lumea celor mai bune mărci de outdoor.