NOUTĂȚI MAMMUT

Haine, pantofi și accesorii de la -20%

Ghid pentru pantaloni de drumeție: află diferența dintre pantalonii softshell și pantalonii de trekking

Ghid pentru pantaloni de drumeție: află diferența dintre pantalonii softshell și pantalonii de trekking
Te-ai întrebat vreodată cum să alegi pantalonii de drumeție potriviți? Vezi diferențele dintre fiecare tip și descoperă ce trebuie să ai în vedere înainte de a te decide.

Atunci când alegi pantalonii de drumeție, trebuie să iei în considerare următorii factori:

Dimensiunea si croiala

Unul dintre cele mai importante lucruri este obținerea pantalonilor de mărimea potrivită. Deoarece aceștia vor fi pantaloni în care vei petrece ore lungi în natură, ar trebui să ți se potrivească cât mai bine.

În ceea ce privește croiala propriu-zisă a pantalonilor, aceasta este în principal o chestiune de preferințe personale, dar în general se recomandă să alegeți o croială regulată. O croială prea îngustă vă poate face să vă simțiți inconfortabil și să vă limiteze mișcarea. Pe de altă parte, o croială prea liberă poate facilita mult prinderea în ramuri, crengi sau pietre ascuțite.

Pantaloni de drumeție Mammut Aenergy SO Pants pentru femei

Materialul

Materialul este un alt factor important de luat în considerare atunci când cumpărați pantaloni de drumeție. Materialele folosite în pantalonii tăi afectează totul, de la confort și respirabilitate până la durabilitate și mobilitate.

Pantalonii de drumeție sunt aproape întotdeauna confecționați din materiale sintetice, cel mai adesea nailon, poliester sau elastan. Majoritatea modelelor folosesc o combinație de două sau trei materiale în încercarea de a obține echilibrul perfect între performanță și confort pentru o varietate de activități. 

În general, pantalonii confectionați cu un procent mare de poliester sunt cei mai respirabili, in timp ce pantalonii cu un conținut mai mare de nailon sunt cei mai rezistenți la abraziune și durabili. Cu toate acestea, majoritatea pantalonilor de drumeție încearcă să sporească mobilitatea și confortul prin adăugarea de elastan la țesătură. Elastanul este cel care conferă croielii din pantalonii tăi elasticitate, așa că cu cât conținutul de elastan este mai mare, cu atât croiala va fi mai elastică.

Softshell este, de asemenea, un material popular pentru pantalonii de drumeție. Pantalonii softshell sunt confectionati din material elastic moale si reprezinta stratul exterior perfect deoarece pantalonii au proprietati izolante. Pantalonii Softshell au, de asemenea, o protecție suplimentară împotriva frigului, oferind în același timp o senzație moale și o durabilitate uimitoare.

Rezistență la intemperii

O pereche bună de pantaloni de drumeție trebuie să fie rezistentă la apă. Materialul impermeabil va ajuta la protejarea picioarelor de umezeală și disconfort în cazul în care începe să plouă în timpul drumețiilor.

Protecția împotriva vântului este o altă caracteristică importantă pe care trebuie să o luați în considerare atunci când cumpărați pantaloni de drumeție. Pantalonii de drumeție ar trebui să ofere un anumit grad de protecție împotriva vântului, deoarece frigul poate fi cel mai mare dușman al tău în aer liber.

SFATUL NOSTRU: Pantaloni de ploaie impermeabili pentru bărbați Montura Sprint Cover

Pantalonii foarte ușori cu fermoar complet Montura Sprint Cover oferă o protecție excelentă împotriva condițiilor extrem de nefavorabile. Prin fermoarul lateral, poți debloca pantalonii pe toată lungimea și îi poți purta chiar și cu pantofi. Sunt realizate din material de compresie Pro Meteo cu 2,5 straturi, cu o coloană de apă de 15.000 mm. Cu toate acestea, pantalonii mențin o respirabilitate excelentă de 15.000 g/m2/24h, deci sunt excelenți și pentru activități solicitante în aer liber.

Funcții suplimentare

Mai multe caracteristici pot îmbunătăți considerabil confortul și caracterul adecvat al oricărei perechi de pantaloni de drumeție.

Buzunare: 

În mod ideal, buzunarele ar trebui să fie suficient de mari pentru a încăpea toate lucrurile mici precum o hartă, un telefon sau un cuțit de buzunar. Ar trebui să aibă închidere cu fermoar pentru a nu pierde niciun obiect în timpul călătoriei.

pantaloni northfinder

Pantaloni softshell de damă Northfinder Paige

Fermoar la glezne: 

Nu numai că îți permit să te aerisești atunci când este nevoie, dar unii pantaloni îți permit să transformi pantalonii lungi în pantaloni scurți fără a te obliga să îți scoateți încălțămintea de drumeție.

pantaloni de drumeție Montura

Pantaloni de drumeție Montura Mountain Rock pentru bărbați

Tipuri de pantaloni de drumeție

Deși există nenumărate categorii și tipuri disponibile astăzi, vom arunca o privire asupra celei mai comune clasificări a pantalonilor de drumeție:

Pantaloni clasici de trekking

Pantalonii de trekking pentru drumeții sunt unul dintre cele mai versatile articole de îmbrăcăminte. Acest tip de pantaloni sunt potriviți nu numai pentru drumeții, ci pentru aproape orice. Au o mulțime de buzunare, sunt durabili și ușori. Atunci când sunt purtați, oferă confort și comoditate, ceea ce îi face un partener excelent pentru drumeții.

În cadrul pantalonilor clasici de drumeție putem include și pantalonii convertibili de drumeție, care se caracterizează prin posibilitatea de a trece de la pantaloni lungi la pantaloni scurți datorită desfacerea fermoarului. Printre avantajele pantalonilor convertibili se numără o mai mare respirabilitate, utilizarea în mai multe climate și o manevrare ușoară. Cu toate acestea, fermoarele îi fac ușor mai grei atunci când sunt folosiți ca pantaloni întregi.

SFATUL NOSTRU PENTRU BĂRBAȚI: Pantaloni de drumeție Dynafit Transalper 2 Light Pant

Pantalonii Dynafit Transalper 2 Light oferă tot ce ai nevoie pentru a fi sportiv și puternic la munte. Croiala Dynastretch este extensibilă, așa că este foarte confortabil de purtat și se simte bine pe piele. Totodata, materialul este foarte rezistent la abraziune, respirabil și tratat cu tratament DWR, care conferă pantalonilor rezistență împotriva vântului și apei. Genunchii preformați și talia întinsă vor oferi confort maxim în fiecare călătorie.

pantaloni de drumeție pentru bărbați Dynafit

Pantaloni de drumeție Dynafit Transalper 2 Light Pant pentru bărbați

SFATUL NOSTRU PENTRU FEMEI: Pantaloni pentru femei Mammut Taiss SO Pants Women

Mammut Taiss SO Pants Women sunt pantaloni versatili pentru utilizare pe tot parcursul anului pentru o gamă largă de activități în aer liber. Oferă o bună respirabilitate și protecție împotriva condițiilor nefavorabile, cum ar fi ploaie și vânt. Materialul este ușor elastic, astfel încât pantalonii să nu restricționeze mișcarea. Lățimea taliei și partea inferioară pot fi ajustate mai precis, astfel încât să se potrivească mai bine cu silueta. Pantalonii au și trei buzunare cu fermoar, în care poti depozita în siguranță obiecte mici sau lucruri necesare activităților tale în aer liber.

pantaloni de drumeție pentru femei dynafit

Pantaloni de damă Mammut Taiss SO Pants Women

Pantaloni softshell

Pantalonii de drumeție Softshell sunt alegerea perfectă pentru cineva care caută un echilibru între respirabilitate și impermeabilitate. Stratul exterior vă protejează de vremea umedă și ușor ploioasă, dar se și usucă ușor. Pantalonii Softshell sunt disponibili într-o varietate de stiluri și mărimi, în funcție de cât de bine vă doriți protecție împotriva vremii nefavorabile și a vântului.

Pantalonii Softshell sunt rezistenți la apă și vânt, dar nu sunt 100% impermeabili - avantajul lor este că respiră foarte bine și aerisesc excesul de căldură. Acestea sunt caracteristici ideale dacă mergeți într-o drumeție montană cu urcușuri abrupte, unde temperaturile se schimbă constant.

SFATUL NOSTRU PENTRU BĂRBAȚI: Pantaloni softshell pentru bărbați Northfinder Winfred

Pantalonii softshell Northfinder Winfred Winfred, foarte confortabili, îți vor susține performanța în timpul drumețiilor ușoare și al drumețiilor mai solicitante. Pantalonii se potrivesc întotdeauna bine datorită taliei speciale pe care o poți ajusta exact la forma corpului tău. Genunchii și secțiunea de șezut întărită protejează pantalonii împotriva deteriorării. Fermoarele ventilate de pe coapse îți oferă un confort termic deosebit chiar și în zilele mai călduroase.

SFATUL NOSTRU PENTRU FEMEI: Pantaloni de drumeție pentru femei Salewa Pedroc 3 Durastretch Reg Pants

Pantalonii softshell ușori Salewa Pedroc 3 DST nu vor dezamăgi nici pe vreme schimbătoare. Materialul Durastretch asigură elasticitate și respirabilitate ridicată a pantalonilor, în timp ce tratamentul exterior DWR protejează împotriva ploii și vântului. Fibrele sunt, de asemenea, rezistente la abraziune, așa că nu trebuie să îți faci griji dacă trebuie să urci puțin în călătoria pe munte.

Pantaloni Salewa Pedroc 3 Durastretch Reg Pants pentru femei

Pantaloni mulați ( leggings funcționali)

Deși este purtat în principal de femei, acest tip de pantaloni devine din ce în ce mai popular și în rândul bărbaților. Colanții, cunoscuți și sub numele de pantaloni de yoga, sau leggins, sunt mult mai potriviți pentru drumeții decât jambierele standard din bumbac. În schimb, pantalonii de yoga constau din țesături unice, cum ar fi poliesterul și spandexul.

Caracteristicile benefice includ o potrivire ușoară, dar suficient de flexibilă pentru a se mișca liber pe orice teren. În plus, pantalonii de yoga sunt rezistenți, respirabili și elimină umezeala - asigurând multe ore de mișcare liberă fără iritații.

SFATUL NOSTRU PENTRU BĂRBAȚI: Colanți termici pentru bărbați CMP Unlimitech Light Softshell

Colanții pentru zilele reci CMP Unlimitech Light Softshell oferă protecție esențială și libertate maximă de mișcare pentru sportivii activi. Acestea sunt alcătuite din două tipuri de materiale, și anume softshell ușor și croiala rezistentă Functional Stretch ripstop. Căptușeala cu fleece Performance Stretch din interior adaugă confort termic, iar plasa respirabilă de pe spatele genunchilor elimină excelent transpirația.

colanți pentru bărbați

Sursă: Dreamstime.com

SFATUL NOSTRU PENTRU FEMEI: Colanți de drumeție pentru femei Dynafit Ultra 2

Colanții Dynafit Ultra 2 sunt ideali nu numai pentru alergări lungi și solicitante pe trasee pe vreme mai blândă, ci sunt potriviți și pentru alergări sau drumeții clasice mai solicitante. Libertatea completă de mișcare este asigurată de materialul elastic în 4 direcții. Colanții au o talie elastică care poate fi ajustată, un buzunar cu fermoar pe care îl poți folosi, de exemplu, pentru telefonul mobil și un buzunar din spate potrivit pentru a depozita o sticlă de sport. Croială plată asigură faptul că pantaloni nu apasă nicăieri. Pentru a putea alerga chiar și în condiții de vizibilitate redusă, colanții au benzi reflectorizante.

A avea pantaloni de drumeție de bună calitate îți oferă beneficii

Pantalonii de drumeție sunt o parte esențială a oricărui echipament de drumeție, fără îndoială. O pereche de pantaloni de munte oferă confort, libertate de mișcare, versatilitate pentru a se descurca bine într-o varietate de medii și o durabilitate extraordinară, astfel încât să îi poți purta sezon după sezon.  

Vestea bună este că aici la Outdoorlive.ro vei găsi o mulțime de articole de calitate și ușor accesibile pe care le poți achiziționa cu ușurință. Nu ezita să alegi din oferta noastră sau să ne contactezi pentru a te ajuta în alegerea echipamentului potrivit.

Etichete:
Autorul articolului
avatar

K. Mazurikova

O pasionată de activități în aer liber care a iubit sportul încă de când era copil. Activitatea ei preferată este alergarea, dar îi plac și drumețiile până în vârful munților.


Mai multe articole pe blog

newsletter-background

Outdoorlive este online

Urmați-ne

Urmăriți-ne pentru a afla tot ce este important din lumea celor mai bune mărci de outdoor.