NOUTĂȚI MAMMUT

Haine, pantofi și accesorii de la -20%

Haine de drumeție pentru toamnă: Sfaturi utile pentru toată lumea

Haine de drumeție pentru toamnă: Sfaturi utile pentru toată lumea
Ce haine de drumeție să alegi pentru a face drumeția plăcută și sigură? În acest articol veți învăța cum să stratificați hainele, ce materiale sunt potrivite și pe ce să vă concentrați.

De ce este important să achiziționăm haine speciale de drumeție?

Dacă ceva se schimbă în timpul unei excursii, este temperatura corpului tău. Cel mai bun mod de a-l menține stabil este să puneți și să scoateți straturi pe măsură ce temperatura se schimbă în natură. Aerul dintre straturi poate izola eficient temperatura corpului.

Sistemul de stratificare vă permite să scoateți straturi în cazul în care este prea cald afară, dar și să adăugați straturi suplimentare pentru a vă menține și mai cald.

Ce materiale să alegem pentru îmbrăcăminte în drumețiile de toamnă?

Una dintre cele mai frecvente greșeli atunci când alegeți îmbrăcămintea de drumeție pentru drumețiile de toamnă este subestimarea importanței materialului din care sunt fabricate produsele. Mulți oameni se îndreaptă spre tricouri clasice din bumbac, dar acestea nu asigură nicio izolație și rețin umezeala.

Prin urmare, atunci când alegeți hainele de drumeție de toamnă, luați în considerare următoarele materiale:

Prin urmare, atunci când alegeți hainele de drumeție de toamnă, luați în considerare următoarele materiale:

  • Lâna merino

Lâna merinos este o alegere bună atunci când alegeți îmbrăcăminte funcțională pentru drumeții. Este respirabil, elimină umezeala, se usucă relativ repede, nu reține mirosurile și te ține de cald - chiar și atunci când este ud. Este o alegere excelentă dacă intenționați să faceți drumeții la temperaturi mai scăzute.

  • Poliester

Poliesterul elimină perfect umezeala. Este o substanță hidrofobă, cu uscare rapidă. Singurul dezavantaj al poliesterului este că reține mirosurile. Prin urmare, alegeți această țesătură pentru temperaturi mai scăzute de toamnă.

  • Nailon

Nailonul este o altă opțiune excelentă. Deși nu este la fel de hidrofob ca poliesterul - ceea ce înseamnă că se usucă mai lent - este totuși o alegere mult mai bună decât bumbacul.

  • Fleece

Hainele de drumeție pe care le porți ca strat de izolare mijlociu ar trebui să fie din material fleece pentru a-ți oferi căldură maximă. Este un material respirabil, ușor și, în plus, ieftin. Cu toate acestea, nu este impermeabil, așa că nu uitați să împachetați un strat superior împotriva ploii atunci când faceți drumeții.

flis

Zdroj: Dreamstime.com

Materiale care trebuiesc evitate atunci când mergeți la drumeție toamna:

  • Bumbacul

După cum am subliniat mai devreme, bumbacul oferă puțină izolație și durează mai mult să se usuce - bumbacul adoră să absoarbă și să rețină apa.

  • Mătase

Rayonul și mătasea sunt alte două țesături pe care doriți să le evitați. De asemenea, absoarb și rețin în mod impracticabil umiditatea, pe care nu o vei aprecia în timpul toamnei.

Stratul de bază al îmbrăcămintei de drumeție de toamnă

Primul strat, care este numit și stratul de bază, ar trebui să elimine umezeala din corp și să izoleze temperatura corpului. Acest strat ar trebui să fie din material sintetic sau lână – nu bumbac, despre care se știe că captează umezeala și poate provoca răceli.

Tricou termic cu maneci lungi

În general, un tricou cu mânecă lungă este una dintre cele mai utile piese vestimentare pe care le poți achiziționa.

RECOMANDARE PENTRU BĂRBAȚI: Tricou termic Icebreaker Merino 200 Zone Seamless L/S Crewe pentru bărbați 

Tricoul termic cu mânecă lungă Icebreaker Zone 200 de înaltă tehnologie, cu construcție fără cusături și ventilație în zonă este cel mai bun lucru pe care îl poți purta pentru niveluri ridicate de activitate, fie pe munte, în sport sau în timpul liber.

Tricoul este moale, confortabil, nu zgârie, este natural respirabil și suprimă formarea mirosurilor.

tricou sport cu mâneci lungi

Tricou termic Icebreaker Merino 200 Zone Seamless L/S Crewe pentru bărbați

RECOMANDARE DAMĂ: Dynafit Tour Light Merino Longsleeve

Ca inspirație pentru femei, aducem tricoul funcțional de damă Dynafit Tour Light Merino Longsleeve, care combină materialul funcțional Dynafit Dryarn cu lâna Merino de cea mai înaltă calitate, care oferă căldură, izolație și confort.

Materialul este, de asemenea, foarte moale, confortabil și plăcut pentru piele datorită lânii. Proporția mare de lână merinos garantează că această lenjerie termică te va încălzi în mod fiabil și în același timp va respira perfect, așa că chiar dacă ești transpirat nu vei fi în pericol de hipotermie.

 tricou damă cu mâneci lungi

Dynafit Tour Light Merino Longsleeve

Tricou termic cu maneci scurte

Un tricou din lână sau sintetic, ușor, cu uscare rapidă, este puțin mai respirabil decât un tricou cu mâneci lungi. Este potrivită în special pentru începutul toamnei sau zilele însorite la altitudini mai mici.

RECOMANDARE PENTRU BĂRBAȚI:Tricou funcțional Dynafit Tour Light Merino Longsleeve pentru femei

Puteți folosi tricoul ușor funcțional La Sportiva Embrace T-Shirt în principal pentru drumeții și alpinism mai solicitante. Umerii întăriți pe tricou sunt la îndemână atunci când purtați rucsacul pentru o perioadă mai lungă de timp. Datorită tratamentului antibacterian, nu trebuie să spălați tricoul la fel de des, ceea ce vă salvează portofelul și mediul înconjurător.

tricou termo cu mâneci scurte

Tricou funcțional bărbați La Sportiva Embrace T-Shirt

RECOMANDARE DAMĂ:Tricou funcțional de damă Ortovox 150 Cool Lost T-Shirt

Tricoul Ortovox 150 Cool Lost este ideal pentru zilele de vara si toamna, fie ca vrei sa faci escalada, alpinism, drumetii sau alte activitati de performanta, dar si pentru escaladari lungi si intense de schi de toamna. Combinația dintre lână merinos, fibre Tencel și tehnologia specială de filare BETA-SPUN are ca rezultat un tricou foarte puternic, durabil și totuși moale și plăcut.

Strat izolator de îmbrăcăminte turistică de toamnă

În ciuda vremii însorite din timpul zilei, toamna aduce cu ea seri și dimineți reci, sau schimbări bruște de temperatură care pot prezenta pericolul de a răci. Stratul izolator va tine de cald in cazul schimbarilor de temperatura. Pentru straturile izolante, majoritatea drumeților aleg de obicei fie o jachetă de puf, fie un hanorac din lână.

Jachetă cu puf

Puful este cel mai bun izolator ușor pentru a ține departe aerul rece. O jachetă ușoară, compresibilă și de înaltă calitate din puf sau sintetic este asigurarea ta pentru drumețiile de toamnă și merită costurile mai mari. La urma urmei, când soarele apune, va fi mult mai frig decât v-ați aștepta.

Cu toate acestea, aveți grijă ca jacheta de puf să nu fie expusă umezelii. Puful nu te va proteja de ploaie și vreme umedă, pentru asta vei avea nevoie și de o jachetă exterioară impermeabilă.

RECOMANDARE PENTRU BĂRBAȚI:Geacă din puf Mammut Eigerjoch Advanced IN Hooded pentru bărbați

Cauti o jacheta usoara, tehnica, calda si in acelasi timp compacta? Mammut Eigerjoch Advanced IN va satisface toate cerințele tale. Combinația de materiale izolatoare de înaltă calitate, elemente tehnice și material exterior durabil fac din această jachetă o parte esențială a garderobei tale de drumeții de toamnă.

mammut Geacă

Geacă din puf Mammut Eigerjoch Advanced IN Hooded pentru bărbați

RECOMANDARE DAMĂ: Geacă Salewa Ortles RDS Down Hybrid pentru femei

Geaca hibridă, termoizolatoare Salewa Ortles RDS Down Hybrid este cea mai tehnică jachetă Salewa pentru toate aventurile de drumeție. Izolația RDS din puf de rață captează căldura eliberată de corpul tău și te menține cald și confortabil în orice moment.

salewa geacă damă

Geacă Salewa Ortles RDS Down Hybrid pentru femei

Hanorac fleece

Hanoracul ușor din lână este un strat mijlociu excelent izolator. Deși nu este conceput pentru temperaturi de îngheț, materialul polar este ideal pentru drumețiile de toamnă. Hanoracele din fleece sunt accesibile, ușoare, astfel încât sunt ușor de scos și de pus deoparte atunci când temperaturile cresc.

RECOMANDARE PENTRU BĂRBAȚI:Hanorac din fleece de bărbați Northfinder Maurice

Hanoracul din lână Northfinder Maurice va deveni stratul tău universal de mijloc, izolator, în sezonul rece de toamnă al anului. Materialul polar Northpolar 300 nu este doar incredibil de plăcut la atingere, dar menține excelent confortul termic și elimină eficient transpirația.

.

hanorac din fleece

Hanorac din fleece de bărbați Northfinder Maurice

RECOMANDARE DAMĂ:Hanorac de damă Mountain Equipment Eclipse Hooded

Polarul Mountain Equipment Eclipse cu glugă are o potrivire excelentă și este foarte calduroasă și potrivită pentru orice activitate în aer liber la munte. Datorită tratamentului antibacterian Polygiene®, te vei simți mereu proaspăt în hanorac, chiar dacă ai petrecut mai multe zile la rând.

hanorac fleece damă

Hanorac de damă Mountain Equipment Eclipse Hooded

Jachete impermeabile pentru vânt și ploaie

 

Jachete de drumeții impermeabile

Chiar dacă prognoza spune 0% șanse de ploaie, întotdeauna, într-adevăr întotdeauna, împachetați o jachetă de ploaie impermeabilă. Vremea, mai ales la munte, se poate schimba literalmente de la minut la minut. Stratul tău exterior servește drept prima ta linie de apărare împotriva schimbărilor bruște de temperatură.

TIP PRE MUŽOV: Geacă de drumeție Mammut Crater HS Hooded Jacket pentru bărbați

Jacheta cu glugă Mammut Crater HS pentru bărbați este o jachetă cu 3 straturi, cu o membrană GORE-TEX® complet impermeabilă. Rezultatul este o jachetă robustă, care poate rezista la toate tipurile de vreme montană: vânt puternic, ploaie și zăpadă.

geacă drumeție

Geacă de drumeție Mammut Crater HS Hooded Jacket pentru bărbați

RECOMANDARE DAMĂ: Jachetă impermeabilă Ortovox 3L Ortler Jacket pentru femei

Jacheta Ortovox 3L Ortler poate suporta vremea ploioasă furtunoasă și zăpada abundentă. Deși jacheta este foarte rezistentă, este parțial elastică și plăcută la atingere. Pe scurt, este o combinație excelentă de ușurință, protecție, funcționalitate și design grozav.

Jachetă impermeabilă Ortovox 3L Ortler Jacket pentru femei

Pantaloni impermeabili pentru drumeții de toamnă

Probabil că veți întâmpina mai multe obstacole decât de obicei în timpul drumeției de toamnă. Furtunile de vară ar fi putut face ca copacii să cadă pe drumuri, iar vânturile de toamnă au dus probabil crengi și alte resturi.

Cu toate acestea, puteți face față oricăror obstacole în timp ce faceți drumeții în pantaloni de toamnă de înaltă calitate. Vă mențin cald și confortabil fără a vă restricționa mișcarea. Așadar, asigurați-vă că straturile pe care le alegeți pentru partea inferioară a corpului permite o mișcare ușoară. Atunci când iei o decizie, te poți inspira din sfaturile noastre despre cum să alegi pantalonii de drumeție.

Pantaloni tradiționali de drumeție

Dacă mergeți într-o drumeție lungă sau de mai multe zile, alegeți pantaloni tradiționali de drumeție. Sunt realizați din material durabil, care este respirabil și rezistent la intemperii în același timp. De obicei, acest material este un amestec de poliester și nailon. O altă caracteristică a pantalonilor de drumeție este că au de obicei multe buzunare.

RECOMANDARE PENTRU BĂRBAȚI:Pantaloni La Sportiva Monument Pant pentru bărbaţi

Pantalonii Monument sunt rafinați din punct de vedere tehnic și, prin urmare, se numără printre cei mai populari din brandul La Sportiva. Poti ajusta cu usurinta talia elastica datorita cordonului, iar materialul elastic, respirabil va oferi confort maxim si libertate de miscare. Fermoarele din partea inferioară a pantalonilor, șnurul de pe tiv și cârligul mic cu care poți atașa pantalonii de pantof sunt și ele un mare avantaj.

la sportiva pantaloni

Pantaloni La Sportiva Monument Pant pentru bărbaţi

RECOMANDARE DAMĂ:Pantaloni Karpos Fantasia EVO pentru femei

Căutați pantaloni pentru vreme mai caldă pentru diverse activități în aer liber? Fantasia Evo sunt ideale pentru excursii mai puțin solicitante și turism alpin. Vă garantează libertate maximă de mișcare, rezistență la abraziune, uscare rapidă pe vreme nefavorabilă și, de asemenea, o senzație de răcoare în zilele calde de vară. Si toate acestea datorita materialului K-Stretch cu tratament DWR din care sunt confectionate.

pantaloni karpos

Pantaloni Karpos Fantasia EVO pentru femei

Pantaloni de drumeție

Există, de asemenea, multe modele de pantaloni concepuți de mărci de exterior speciali pentru drumeții. Sunt realizați având în vedere durabilitatea și confortul, iar multe modele au întărituri în jurul genunchilor, fundului și a cusăturilor pentru a preveni ruperea.

RECOMANDARE PENTRU BĂRBAȚI: Pantaloni colanți de drumeție Dynafit Ultra 2 pentru bărbați

Colanții Dynafit Ultra 2 sunt ideali nu numai pentru aventurile de drumeții lungi și solicitante, ci și potriviți pentru drumeții sau alergări recreative clasice. Materialul elastic în 4 direcții asigură libertate totală de mișcare.

colanți bărbați

Pantaloni colanți de drumeție Dynafit Ultra 2 pentru bărbați

RECOMANDARE DAMĂ: Colanți de drumeție Mammut Aconcagua ML Tights pentru femei

Pantalonii potriviti pentru drumeții active au proprietăți climatice ideale datorită combinației a două materiale fleece de înaltă calitate. Materialul cald și flexibil Polartec oferă o protecție termică excelentă, în timp ce Pontetorto® Tecnostretch garantează o îndepărtare excelentă a umezelii și un mediu climatic ideal. Pantalonii au o greutate foarte mică și, de asemenea, un volum de ambalare foarte mic. Prin urmare, sunt ideali pentru activități sportive și turistice la munte.

 colanți pentru drumeție

Colanți de drumeție Mammut Aconcagua ML Tights pentru femei

Cum să cunoști frumusețea toamnei și a naturii?

Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri ale anului. Înainte de a pleca în călătorie, verificați  condițiile meteo și pregătiți-vă bine pentru experiențele în aer liber.

Sperăm că acest articol v-a oferit o mulțime de idei despre cum să vă îmbrăcați corespunzător pentru drumețiile de toamnă pentru a rămâne cald și uscat. Îmbrăcămintea de drumeție menționată mai sus combină caracteristicile funcționale necesare drumețiilor de toamnă cu stilul și confortul. Îmbracă-te de la Outdoorlive.ro și pornește în aventurile tale de toamnă.

Etichete:
Autorul articolului
avatar

K. Mazurikova

O pasionată de activități în aer liber care a iubit sportul încă de când era copil. Activitatea ei preferată este alergarea, dar îi plac și drumețiile până în vârful munților.


Mai multe articole pe blog

newsletter-background

Outdoorlive este online

Urmați-ne

Urmăriți-ne pentru a afla tot ce este important din lumea celor mai bune mărci de outdoor.